BERAS international

Föredrag & engagerande workshops

 BERAS International

Engagerande Workshops

Vi kommer gärna och berättar om matsystemets betydelse för många av våra ödesfrågor, hur vi arbetar med kommuner och offentliga måltidsverksamheter för att vända negativt till positivt. Vi berättar vad din kommun behöver göra för att gå mot högre beredskap, lokal produktion och nå miljömål.

Vi har två huvudteman för föredrag som mer än gärna går att kombineras.

1.) Matsystemet - Nuläge Globalt ==> inzoomat till din kommun

Här gör vi en resa från vårt idag globala och dysfunktionella matsystem till en möjlig regenerativ och inspirerande framtid i din kommun och öppnar samtalet om vad som behöver ske på vägen och vilka enkla steg som kan tas här och nu - av var och en som privatperson såväl som av de organisationer som deltar.

Inför träffen tar reda på grundförutsättningarna i din kommun, bland annat genom att prata med lantbrukare och ansvarig för måltidsservice/ kostenhet.

Ansvarig: Hans von Essen, hans(at)berasinternational.se

2.) Förändring och utveckling i kommuner och offenliga måltidsverksamheter

Uppdraget för en kommun och offentlig måltidsverksamhet har förändrats radikalt de senaste 10 åren och många är tagna på sängen av det. Du får höra vilka utmaningar det finns i nuvarande kulturer, vad som behövs i form av ledarskap, teamarbete och strategier, samt hur rollerna  på måltidsverksamheterna behöver tydliggöras.

Ansvarig: Fredrik Birath, fredrik(at)berasinternational

En för- eller eftermiddag eller kväll. En skräddarsydd workshop för era behov. När vi kommer har vi satt oss in i era förutsättningar, ger er ett innehåll som pekar mot framtiden och stämmer av i ett samtal. 

Kostnad: 22.500-35.000 kr exkl moms. Reskostnader tillkommer

Enkelt insteg - bjud in BERAS till din kommun

Vem du än är som vill se ett verkligt robust och regenerativt matsystem, kan du alltid kontakta BERAS för att bjuda in oss till din kommun. 

Genom vårt nätverk känner vi lantbrukare och andra viktiga aktörer i matsystemet över hela landet. Om du har en bra idé och en engagerad arbetsgrupp runt dig så kan vi tillsammans skapa en engagerande workshop som sätter hjulen i rulling.

Det börjar med ett samtal vid en kopp kaffe eller te.

Mat väcker känslor.  Därför kan förändringar som inte är väl förberedda slå fel. Det finns trender inom mat. Men det finns också sådant i matsystemet som hänger på naturlagar vi inte kan ändra på. Och det finns praktisk erfarenhet av vad som fungerar. Ohälsosamma och ekologiskt ohållbara matvanor kan förändras. Om man tar det på rätt sätt.

Känn dig fri att kontakta oss med frågor, information eller förslag på samarbete.