BERAS international

Nyheter

Läs våra Nyheter

2024-05-22

Nyhetsbrev Diet for a Green Planet maj 2024

2024-05-08

NY TJÄNST Kommunens försörjningsförmåga - analys och åtgärdsförlag

 

 

Tack vare Värnamo i Småland och Munkfors i Värmland har vi fått möjligheten att utveckla vår nya tjänst Analys av din kommuns försörjningsförmåga. Att få arbeta med hela kommunen ger många viktiga ögonöppnare och aha-upplevelser för alla inblandade. Vi är så invanda vid att tänka och agera i våra små sektorer. Att istället börja - som en konstnär - med hela tavlan från helhet till detalj istället för att låta en eller annan detalj svälla ger ett helt nytt perspektiv. Vilken blir vår nästa kommun? Skicka ett mail till hans@berasinternational.se och fråga efter vår studie av Munkfors.

2024-05-03

7:e årskullen av förändringsledare i Diet for a Green Planet har gått i mål!

Vi har jobbat tillsammans i ett år, studerat var maten kommer ifrån, vad lokal mat i säsong handlar om i praktiken, utbytt erfarenheter, tips och utmanat varandra - och det sista halvåret har vi utvecklat projekt för den förändring var och en av oss vill göra på våra arbetsplatser. Nu är gruppen i mål med kursen. Men förändringsresan har bara börjat. Tillsammans med alla våra utbildade förändringsledare bygger vi framtidens matsystem.  

Till följd av den tuffa neddragningen till folkögskolorna kan vi inte längre bedriva utbildningen i den här formen. Vi kommer under den närmaste tiden istället att erbjuda kortare och skräddarsydda kurser till våra viktigaste målgrupper - köksbiträden, kockar, kökschefer och kostchefer. 

2024-05-02

Tyresö Inkluderar hela måltidspersonalen i förändringsresan

 

 

Uppdraget för en offentklig måktidsenhet har ändrat sig radikalt de senaste åren. Nu behöver man ta in beredskap, lokalt odlat, miljön för att det ska bli en god och hälsosam måltid på tallriken. Det är en kulturförändring där det behövs en tydlig strategi och att hela personalen involveras. 

BERAS Int är experter på att leda workshop som engagerar och inkluderar personalen och bjuder in dem till ledningens strategi och förändringsresa.

På bilderna, workshop med Måltidsservice, Tyresö kommun, januari 2024. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024-01-03

BERAS International i nytt EU-projekt för hållbara matsystem

Goda nyheter! BERAS International och Södertälje kommun representerar Sverige i stort EU-projekt för hållbara matsystem
Det tre-åriga projektet, som går under namnet KISMET, och leds av Hamburg stad, startar i januari 2023. Vi är glada och stolta att ha valts ut som svenska partners av EU´s Interregionala Östersjöfond. 
BERAS kommer i projektet  tillsammans med Södertälje kommun  att leda utvecklingen av en första ekoregion i Östersjöregionen i landskapet Sörmland - alltså södra Stockholms län plus Södermanlands län

Svenska associerade organisationer är BERAS Internationals mångåriga samarbetspartner Ekerö kommun, Stockholms Universitet och Uppsala Universitet.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Känn dig fri att kontakta oss med frågor, information eller förslag på samarbete.